LV
RU
EN




Pasākumi un notikumi
Šobrīd nav neviena ieraksta!
Šodien vārda diena: Jāzeps, Juzefa
< Marts 2024 >
P O T C Pk S Sv
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Amatierteātris „Bēne”

Režisore Daiga Granāte (no 2001. – 2012. g.)
Režisors Andris Kļava (no 2012.g.)

Ieskatoties Bēnes vēsturē, ir ziņas, ka teātri Bēnē spēlējuši jau sen -1920-30 gados– muižas šķūnī, Baltajā krogā, arī Sniķeres Aizsargu namā. 1947.gadā Bēnes iedzīvotājiem tiek nodots kultūras nams, kurā notiek dažāda rakstura un veida pašdarbība.Tiek spēlēts arī teātris. 90.gados, tāpat kā tolaik daudzos pagastos, arī Bēnē kultūras dzīve apsīka. Nebija arī teātra.

2001.gadā sanāca 10 spēlēt griboši cilvēki un teātris varēja sākties. Šoreiz mājas vieta kultūrai ir tautas nams pie Bēnes muižas.
Sekoja viens iestudējums pēc otra. Kolektīvs neaprobežojās ar pirmizrādi vai rajona skati. Iepazinām festivālu „Vezums” Bauskas rajona Gailīšu pagastā, Viesātu festivālu -konkursu „Ko prot tavā mazajā pagastiņā”, ikgadējo festivālu „Bīne” Jelgavas rajona Vircavā, amatierteātru saietu Slampē „Vitamīns C”. Spēlējām Valmieras rajona Dikļos, amatierteātru saietā Vārkavā, Pūres amatierteātru saietā „Smējiens”, Ludzas „Vezumā”, Priekulē teātru festivālā „Būsim pazīstami”.

Visur radās jauni draugi, kuri aicināja ciemos. Braucām uz Jaunakmeni ar E.Ermansona viencēlienu „Zivs un pele”- lai kaimiņi saprastu izrādi, mēs lugu pārtulkojām un iestudējām lietuviešu valodā. Draugi par mums bija sajūsmā.

Kolektīvs veido dažādus uzvedumus, izrādes un iestudējumus. Piedalās novada un Republikas skatēs, konkursos, festivālos un pasākumos.

Amatierteātra kolektīvs ieguvis vairākas nominācijas dažādos festivālos un pasākumos. Iestudējuši un rādījuši vairāk kā desmit lugu. Piedalās novada Latvijas Proklamēšanas dienas un Jāņu dienu pasākumos u.c. ar uzvedumiem.

Mūsu iestudētās lugas:

E.Bahs „Tikumīgais uzdzīvotājs”,
R.Auškāps „Tāda dzīve”,
E.Ermansona „Zivs un pele” (interesants fakts- aktieris Igors Orlovs rajona skatē ieguva balvu un nomināciju „Spilgtākās sieviešu raksturlomas atveidotājs”),
M. Mikulāns „Drošie un veiklie”,
M. Svīres „Slazdu krogs” ,
M. Zīles „Sunītis un viņa kauliņš”,
Rutku tēva Inteliģentās meičas” (izrāde Ludzas „Vezumā” profesionālas žūrijas vērtējumā piešķīra mums negaidītu nomināciju- labākā izrāde un labākā režija. Šo darbu esam izrādījuši 34 reizes),
J. Vainovskis” Svētdienas un mīlestības darbi Vērdiņos”,
mūsu Bēnes literātes M. Hornas luga „Ļaujies, un viss!” ,
A. Niedzviedzis „Aste”,
Rutku Tēvs „Gals labs, viss ir labs”
A. Jansons „Nelaimīgais datums”
M. Hornas „Katram savs biznesiņš”
 
Šobrīd kolektīvā darbojas 12 dalībnieki, varam lepoties ar savu gaismu un skaņu operatoru – Oļegu Kovaļovu.
Vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.