LV
RU
EN




Pasākumi un notikumi
Šobrīd nav neviena ieraksta!
Šodien vārda diena: Jāzeps, Juzefa
< Marts 2024 >
P O T C Pk S Sv
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Auces novada Kultūras centra struktūrvienība - Bēnes Tautas nams


Adrese: Centrālais laukums 3, Bēne, Bēnes pag., Dobeles nov., LV-3711
Tālr.: 63720097, 28295001
E-pasts:
Vadītāja - Ingrīda Rozenfelde

Par mums

2018. gadā Bēnes Tautas
namam  - 20!
Brīvajā Latvijā Bēne 3 gadus dzīvoja bez kultūras nama un kultūras dzīves organizatora. No 1996. gada kultūras pasākumi notika pielāgotās telpās. 1998. gada septembrī, pateicoties norvēģu sadarbības partneriem un tā laika Bēnes pagasta padomes priekšsēdētājam Ā. Smikarstam, bēnenieki atkal ieguva tautas namu Bēnes muižas kungu mājas piebūvētajā daļā. Tika atjaunotas gadiem neapdzīvotās telpas, taču laika gaitā radās nepieciešamība pēc remontiem. Šobrīd ar Auces novada pašvaldības atbalstuTautas nama telpas ir skaisti izremontētas, iegādāti jauni krēsli, videoprojektors un lielformāta ekrāns.

Tautas nama darbinieki: Ingrīda Rozenfelde – vadītāja
Vita Poļakēviča - apkopēja
 

Bēnes Tautas nama tradīcijas

Bēnes iedzīvotāji  labprāt apmeklē tautas nama organizētos pasākumus. Par to liecina arī pilnās sēdvietas zālē LR proklamēšanai  veltītajos sarīkojumos, kuros piedalās ne  tikai tautas nama pašdarbnieki, bet arī Bēnes vidusskolas, Bēnes Mūzikas un mākslas skolas, PII “Rūķīši” audzēkņi, pagasta radošās personības, Auces novada un Latvijas vieskolektīvi. Četrus gadus ar diplomiem “Bēne lepojas!” tiek sveikti iedzīvotāju ieteiktie Bēnes darbīgie cilvēki.
 

Skatītāji ar nepacietību gaida amatierteātra “Bēne” lugu pirmizrādes. Amatierteātris pārsvarā iestudē Bēnes literātes Māras Hornas oriģināllugas.
 

VPDK “Novadnieki” tradicionāli organizē lieliskus Lieldienu iedancošanas koncertus ar sadraudzības kolektīviem  Zaļajā ceturtdienā.
 

No 2012. gada Bēnē ir brīvdabas estrāde, kur vasarās notiek pašdarbības, novada svētku koncerti, viesojas cilvēku iemīļoti dziedātāji un grupas – Galaktika, Inga un Normunds, Čigānzēni, V.Zemgals, dziedošo aktieru grupa “Ilga”, māsas Legzdiņas, Aldis Rullis, Lineta, Aigariņš u.c.. Estrādē svinam Līgo vakaru, kura norisē labprāt piedalās arī jaunizveidotais Dāmu vokālais ansamblis, notiek arī ballītes un diskotēkas.
 

Jau 5 gadus, sākot no 2013. gada, Bēnē sadarbībā ar Bēnes sabiedrisko pakalpojumu centra  darbiniekiem un citiem atsaucīgiem iedzīvotājiem tiek organizētas Muzeju nakts aktivitātes, kas cilvēkiem, īpaši jauniešiem, ļoti patīk.
 

Plaši apmeklēti ir Bēnes sporta un atpūtas svētki, kuros no agra rīta līdz vēlam vakaram ir iespēja sevi izteikt daudzveidīgos  sporta veidos - tiek piedāvātas arī sporta un radošas izklaides bērniem. Bieži savu programmu svētkos piedāvā arī Bēnes Mūzikas un mākslas skolas kolektīvs. Noslēgumā notiek koncerts un balle.
 

Pateicoties Bēnes vēstures pētniecei  Dacei Blūmai, ir zināms, ka Bēne sākusi veidoties 1272. gadā, un Bēnes gadadienas svētkus atzīmējam kopš 1997. gada. 2017. gadā TLMS “Bēne” sadarbībā ar iedzīvotājiem noauda Bēnes 745 jubilejas un Latvijas 100gades jostu. TLMS “Bēne” Tautas daiļamata meistare Rita Razdovska darinājusi vimpeli ar Bēnes simboliku.

Nu jau 6 gadus sadarbībā ar Bēnes bibliotēkas darbiniecēm tiek organizētas Dzejas dienas, kurās piedalās ne tikai mūsu literāti, bet viesojas arī profesionāļi, piemēram, Edvīns Raups.
Ļoti īpaši ir Bēnes radošo personību vakari: Māras Hornas BENEFICE un grāmatas “Garozas garša” atvēršanas svētki, M.Kiršas radošais vakars “ZELTA RUDENS”.
 

Veiksmīgas sadarbības ar Bēnē augušo, Latvijā pazīstamo Latvijas armijas virsseržantu Ziedoni Ločmeli rezultātā Bēnē notika virkne lielisku notikumu projekta “Baltu Vienības diena Auces novadā” ietvaros 2016. gadā.
 

Tautas nams veiksmīgi sadarbojas ar Bēnes vidusskolu Mātes dienas koncerta organizēšanā. Arī  Žetonu vakari un  izlaidumu svinības bieži notiek tautas namā. Iecienītas ir skaņu operatora Oļega Kovaļova un Bēnes vidusskolas jauniešu organizētās POPIELAS...
 

Nozīmīgs sarīkojums ik gadu ir Auces novada politiski represētajiem iedzīvotājiem 25. martā.

Tradīcija Bēnē – novembrī organizēt mirušo piemiņas vakaru kapos, svecīšu vakaru. Pēc iedzīvotāju lūguma tādu organizējam arī Aucē.

Tautas namā notiek arī profesionālu māslinieku, mūziķu koncerti, izrādes. Iecienīti ir KONCERTI pie īpaši noformētiem galdiņiem. 2017. gadā Ata Auzāna “Sirdsdziesmas”, 2018. gadā Dzintara Čīčas “Bučas visiem!”.

Notiek arī leļļu un cirka  izrādes, kuras  kolektīvi apmeklē  skolas un PII “Rūķīši” bērni.

Tautas namā tiek demonstrētas kinofilmas pieaugušajiem un bērniem.    
    
Vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.