LV
RU
EN




Pasākumi un notikumi
Šobrīd nav neviena ieraksta!
Šodien vārda diena: Jāzeps, Juzefa
< Marts 2024 >
P O T C Pk S Sv
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Auces novada Kultūras centrs


Adrese: Ausmas ielā 3, Auce,  LV -3708
Tālr.: 63745282; 26168132
E-pasts:
Direktore - Rita Barona

Par mums

Pateicoties Auces novada domes pieaugošajam finansējumam, Auces novada Kultūras centrā pēdējo gadu laikā ir notikušas nozīmīgas, pozitīvas pārmaiņas:
  • uzlabojusies materiāli tehniskā bāze, veikti ilgus gadus gaidīti remontdarbi;
  • 2004. gadā zālē nomainīts grīdas segums, ielikts jauns parkets, izremontētas aktieru telpas, tualetes, kāpņu telpas;
  • 2006.gadā nokrāsota kultūras centra fasāde. Kultūras centrā ir atbilstoša gaismas tehnika;
  • ar vērienīgu pasākumu – pirmajiem Auces Dziesmu svētkiem 2008. gadā tika atklāta atjaunotā Auces brīvdabas estrāde. Ir uzstādīti jauni soli skatītājiem, nomainīti estrādes podesti un jumts, labiekārtota estrādes un kultūras centra teritorija, autotransporta stāvvieta.
 

KC ir iedibinātas daudzas labas tradīcijas.

Aucenieki ir atsaucīgi un labprāt apmeklē pasākumus, kuros savu prasmi un talantu rāda mūsu pašu bērni, jaunieši un pieaugušie. Par to liecina skatītāju pilnā zāle Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītajos koncertos, kur tradicionāli piedalās kultūras centra un citi pilsētas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, kā arī Auces vārda dienas un citos pasākumos.

Jau vairākus gadus notiek Jurģu un Miķeļu gadatirgus ar plašu, daudzveidīgu mūsmāju un vieskolektīvu kultūras programmu.

Jauna tradīcija ir decembra nogalē organizētais Ziemassvētku tirdziņš, kurā tiek aicināti piedalīties dažādu amatniecības izstrādājumu darinātāji. Gan uzaicināti mākslinieki, gan pašdarbības kolektīvi piedalās arī latviešu tradīciju un gadskārtu svētkos – Lieldienās, Līgo svētkos, Ziemas saulgriežu pasākumos.

Skatītāju atsaucību ieguvuši Adventes koncerti, kas notiek katru Adventes svētdienu. Decembra sākumā tiek iedegta pilsētas svētku egle.

Bērnu un vecāku iecienītajā rotaļu laukumā 1. jūnijā notiek Bērnu svētki.

2008. gadā pirmo reizi tika organizēts senioru deju kopu festivāls, kurā piedalījās deju kopas no dažādiem Latvijas novadiem.
 
Nozīmīgs notikums pilsētas kultūras dzīvē ir katru gadu jūlija beigās organizētais Starptautiskais Gunāra Ordelovska pūtēju orķestru festivāls un Auces pilsētas svētki, kas pulcē kopā tūkstošiem cilvēku. Kultūras pasākumi tiek organizēti dažādās vietās, ne tikai kultūras centrā- brīvdabas estrādē, pilsētas laukumā, bērnu rotaļu laukumā, pilsētas centrā.
 
Ar Auces pilsētas domes atbalstu, kultūras centram ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar VSIA „Latvijas koncerti”, kas aizsākās 2006.gadā ar Latvijas Kamerorķestra koncertu rudens kamermūzikas festivāla ietvaros, un šī sadarbība turpinās. Šogad, Latvijas 90. gadskārtas daudzveidīgo pasākumu ietvaros, auceniekiem bija iespēja baudīt Vidzemes kamerorķestra koncertu.
 
Turpinās radošā sadarbība ar Neatkarīgo teātri „Kabata”, Liepājas Ceļojošo leļļu teātri, ar individuāliem profesionāliem māksliniekiem, populārām mūzikas grupām.

Kultūras centram ir radoša sadarbība ar Jaunakmenes kultūras centru Lietuvā, ir notikuši vairāki pasākumi, kuros piedalījušies lietuviešu deju kolektīvi, kori un folkloras kopas.
 
Kultūras centra darbinieki:

Direktore - Rita Barona
Mākslinieciskais vadītājs - Jānis Siliņš
Lietvede – Elza Jarmoļiča
Saimniecības pārzinis - Egils Ansevičs
Apkopējas - Laima Gaile un Maija Plēsniece
Sētnieks - Sergejs Januševskis
Vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.