LV
RU
EN




Pasākumi un notikumi
Šobrīd nav neviena ieraksta!
Šodien vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
< Septembris 2022 >
P O T C Pk S Sv
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Auces novada Kultūras centra struktūrvienība - Ukru Tautas nams


Adrese: „Stariņi”, Ukri, Ukru pagasts, Dobeles novads, LV-3729
Tālr.: 63729236
E-pasts:
Ukru Tautas nama vadītāja - Gunta Razdovska

Par mums

Ukru Tautas nama tradīcijas
Ukru Tautas namā gadu gaitā izveidojušās daudzas tradīcijas:

Maijs nav iedomājams bez amatierteātra “Ukri” pirmizrādes. Tā pulcē pilnu zāli ar skatītājiem – kā nekā uzstājas taču savējie. Amatierteātris 2016. gadā atzīmēja 10 gadu jubileju, kaut gan teātra spēlēšana Ukros ietiecas simtu gadu senā pagātnē. 2016. gadā tika atzīmēta arī Ukru pagasta 95 gadu jubileja.

Amatierteātra „Ukri”  režisore ir Raisa Adamaite. Kolektīvs piedalās skatēs, aktīvi iesaistās novada kultūras dzīvē, kā arī izmanto izdevības piedalīties amatierteātru festivālos ne tikai novadā, bet arī ārpus tā robežām.

Kad visur tiek rīkoti muzeju nakts pasākumi, arī Ukros divus gadus tāds ir noticis. Klātesošie tiek iepazīstināti ar pagasta vēstures istabas materiāliem, kā arī tiek rīkotas dažādas aktivitātes. Kā viena no tām pagājušajā gadā - palūkoties uz savu pagastu, braucot zirga pajūgā.  Vēstures istabā atrodas gan pētnieciskie materiāli par Ukru pagasta, skolas, bērnudārza vēsturi, ievērojamiem cilvēkiem, folkloru, atmiņu stāstījumi u.c., kā arī aplūkojamas cilvēku dāvinātas dažādas lietas - sākot ar akmens laikmeta cirvi, vairākus gadsimtus senām tītavām līdz rakstāmmašīnai. Ir iespēja iemēģināt roku aušanā trizuļu stellēs.

Ukros viens no pasākumiem, kas pulcē visvairāk cilvēku, ir Jāņi, kad sabrauc radi un draugi no malu malām. Jau no 2006. gada Jāņu vakars iesākas ar Ukru amatierteātra  izrādi un jau trīs gadus tā tiek rādīta uz jaunās estrādes. Tiek sveiktas Līgas un Jāņi, iedegts Jāņu ugunskurs.

Par tradīciju ir kļuvis saiets tiem, kam tuva floristika, ziedi. Tikšanās laikā parasti tiek gatavoti dabas objekti, kuri pēc tam paliek parkā. Materiālus nodrošina rīkotājs. Tikšanās otrajā daļā florista vadībā dalībnieki gatavo darbiņus, kurus ņem līdz kā pateicību par ieguldīto darbu dabas objektu veidošanā.

Tradicionāli tiek rīkotas izstādes - bez vietējo iedzīvotāju sarūpētu ziedu, rokdarbu izstādēm bijušas arī mākslinieku gleznu, fotogrāfiju izstādes.

Mazos pagasta iedzīvotājus pulcē Lieldienu un Ziemassvētku sarīkojumi.

Katru gadu tiek rīkoti Starptautiskajai Sieviešu dienai, Ģimenes dienai, LR proklamēšanas dienai, Ziemassvētkiem  veltīti koncerti, kuros uzstājas gan mūsu novada, gan citu novadu amatiermākslas kolektīvi.
 
Vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.