LV
RU
EN




Pasākumi un notikumi
Šobrīd nav neviena ieraksta!
Šodien vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
< Oktobris 2020 >
P O T C Pk S Sv
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

2017. gads

Ziemassvētku pasākums PII "Pīlādzītis"

Eglītes iedegšana PII "Pīlādzītis"

Auces novada PII "Pīlādzītis" LMT finansētā projekta "Latvju bērnam tautastērpu!" noslēgums

Aucē trešo Adventi sagaida ar Ziemassvētku tirdziņu un bērnu koncertu Kultūras centrā

Aucenieki Trešās Adventes svētdienu sagaidīja kā svētku gaidīšanas laikā pieklājas - ar Ziemassvētku tirdziņu pilsētas centrālajā laukumā. Bet pēcpusdienā skatītāju pārpildītā Auces novada Kultūras centra zālē notika koncerts, kurā uzstājās visjaunākās paaudzes dziedātāji un dejotāji - Auces novada bērnudārzu un bērnu vokālo studiju audzēkņi.

Aucē valsts svētku sarīkojumā pasniedz pašvaldības apbalvojumus 10 novadniekiem

Bēne valsts svētkos svin 745. dzimšanas dienu un sumina ciemata izcilniekus

Dienu pirms valsts dzimšanas dienas Auces novada Bēnes ciemats svinēja savu 745. dzimšanas dienu. Vietējā tautas namā notika svētku koncerts “Mēs mīlam Bēni”, kurā koncertēja visi pagasta amatiermākslas kolektīvi un ar goda diplomiem “Bēne lepojas!" tika apbalvoti izcilākie ciemata iedzīvotāji.

Aucenieki Lāčplēša dienā piemin par Latvijas brīvību kritušos karavīrus

Atklāj ar LMT finansiālu atbalstu atjaunoto Vecauces evaņģēliski luteriskās baznīcas žogu

Svētdien, 22. oktobrī, Auces novada iedzīvotāji un viesi pulcējās Vecauces evaņģēliski luteriskajā baznīcā, lai būtu klāt projektu konkursa “LMT Latvijai” īstenotā projekta noslēguma pasākumā, kad svinīgi tika atklāts jaunais Vecauces evaņģēliski luteriskās baznīcas žogs.

“Absolut Brass Band” ar koncertu Auces Kultūras centrā nosvin 5 gadu jubileju

2012. gada decembrī uz pūtēju orķestra “Auce” bāzes savu darbību sāka Ziemeļamerikā un arī daudzviet Eiropā populārā, taču Latvijā pagaidā ne visai pazīstamā 'brass bend' stilā muzicējošs ansamblis. Šoruden “Absolut Bras Band” aprit jau piecu gadu jubileja, kuru muzicējošie jaunieši 21.10.2017. atzīmēja ar koncertu Auces novada Kultūras centrā.

Aucē pirmo reizi aizvadīts Latvijas novadiem unikāls pasākums - “Baltkrievijas dienas Latvijā” (08.10.2017.)

Aucē no 22. līdz 23. septembrim notika pasākums, kāds līdz šim nevienā citā Latvijas novadā nav pieredzēts - “Baltkrievijas dienas Latvijā”. Auci apciemoja vairāk nekā 140 Nesvižas rajona pārstāvju liela delegācija, kas Auces novada iedzīvotājus un viesus plašāk iepazīstināja ar baltkrievu kultūru, uzņēmējdarbību un tautas daiļamata meistaru veikumu, kā arī notika Rudens gadatirgus, kas bija visplašākais, kāds jebkad Aucē pieredzēts.

Pie Bēnes vidusskolas olimpiskajā dienā atklāj jaunizbūvētu pludmales volejbola laukumu (04.10.2017.)

Aizsākoties jaunajam mācību gadam, Auces novada Bēnes vidusskolas sporta kompleksā noslēdzās jauna pludmales volejbola laukuma izbūves darbi. Tā oficiālā atklāšana notika Olimpiskajā dienā, klātesot novada vietvaras vadībai un Londonas Olimpisko spēļu bronzas medaļniekam bīčvolejā Mārtiņam Pļaviņam.

Baltkrievijas dienas Aucē (25.09.2017.)

Ar īpašu rudens gadatirgu un plašu kultūras programmu Aucē aizvadītas pirmās Baltkrievijas dienas. Novada uzņēmējus tās iepazīstināja ar kaimiņvalsts tirgu, bet iedzīvotāji iepazina sava novada sadraudzības pilsētu. Stāsta TV Spektrs

Krāšņi un emocionāli nosvinēti Auces novada svētki

Auces novadā aizritējis ikgadējais konkurss "Sakopts un zaļojošs novads" (27.07.2017.)

Auces novadā, kā ik gadus jūlijā, aizvadīts konkurss par sakoptākā īpašuma titulu "Sakopts un zaļojošs novads". Kopumā konkursam šogad bija pieteiktas 12 mājas un lauku sētas no Auces pilsētas un pieciem novada pagastiem.

Auces estrādē Līgo vakarā muzicē folkloristi un pašmāju un norvēģu pūtēju orķestri (11.07.2017.)

Latvieši saskaņā ar sentēvu tradīcijām Līgo vakarā kurina ugunskurus, pin vainagus, dzied jāņudziesmas, dzer alu un ēd sieru. Pēdējās desmitgadēs šīm tradicionālajām nodarbēm pievienojusies vēl viena – grila kurināšana un šašlika grilēšana.

Auces novads aicina ciemos tūristus un atpūtniekus (28.06.2017.)

Vasara ir aktīvā tūrisma sezona, jo mūsu platuma grādos tikai šajā gadalaikā iespējams daudz kas tāds, kas ekvatoriālajās valstīs pieejams visa gada garumā.

Ukru pagasta iedzīvotāji jūnija pirmo saulaino sestdienu aizvada kultūras un sporta aktivitātēs (15.06.2017.)

Nelielā Auces novada Ukru pagasta iedzīvotāji ik pa laikam sapulcējas, lai kopā varētu pavadīt laiku kultūras pasākumos un sporta aktivitātēs. Līdz šim pēdējā ukrenieku kopā sanākšana notika 10. jūnijā, kas bija pirmā siltā un saulainā šīs vasaras sestdiena – kas ļāva aizvadīt visus brīvā dabā iecerētos pasākumus.

Aucē “Erasmus+” projekta ietvaros ārvalstu skolēni mācās veselīgi ēst un veselīgi dzīvot 31.05.2017.

Aucē šī gada maijā veselu nedēļu ciemojās skolēni un viņu pedagogi no Igaunijas, Norvēģijas, Nīderlandes un Spānijas. Viņi kopā ar vietējiem skolēniem starptautiskā starpskolu partnerības projekta “Erasmus+” ietvaros papildināja savas zināšanas par veselīgu dzīvesveidu kopumā, kā arī to, kuri pārtikas produkti ir vairāk veselīgi un kuri – kaitīgi cilvēka organismam.

Auces Mūzikas skola svin 60 gadu jubileju (30.05.2017.)

Mūziku nevar izmērīt gados un tā nekļūst vecāka – neraugoties pat uz to, ka vecākas kļūst mācību iestādes, kurās iespējams iegūt muzikālo izglītību. Auces Mūzikas skola nupat jau sasniegusi diezgan solīdu vecumu – maija vidū tā svinēja savas pastāvēšanas 60 gadu jubileju.

Aucē uz salidojumu pulcējas Latvijas Pīlādzīši (24.05.2017.)

Vērtīgu tradīciju nekad nav par daudz, viena no tādām ir Latvijas pirmsskolas izglītības iestāžu ar nosaukumu “Pīlādzītis” salidojums, kas norisinās jau ceturto gadu. Šoreiz viesus uzņēma Auces novada "Pīlādzītis", pulcējot iestādes no septiņām dažādām Latvijas pilsētām.

Aucē sumina triju novadu mācību priekšmetu olimpiāžu laureātus (24.05.2017.)

Auces novada Kultūras centrā 10.maijā pulcējās skolēni un sko­lotāji no Auces, Dobeles un Tērvetes novadiem, lai ar skaļiem aplausiem, ziediem un diplomiem izteiktu at­zinību tiem visu triju Zemgales novadu vispārizglītojošo skolu skolēniem, kuri šajā mācību gadā gan reģionālā, gan valsts līmeņa mācību priekšmetu olimpiādēs guvuši izcilus rezultātus.

Līdz Latvijas simtgadei Auces novadā īstenos piecus uzņēmuma LMT līdzfinansētus vides projektus (24.05.2017.)

Uzņēmums “Latvijas Mobilais telefons” jau septīto gadu nodarbojas ar mecenātismu, finansējot un līdzfinansējot Latvijas pilsētu un novadu iedzīvotāju projektus savas pilsētas vai novada vides infrastruktūras un atsevišķu objektu sakārtošanai un uzlabošanai, kā arī dažādu aktivitāšu rīkošanai.

Aucenieki sagaida Lieldienas (19.04.2017.)

Lieldienas ir divējādi svētki. Kristieši šajā laikā svin Jēzus Kristus augšāmcelšanos trešajā dienā pēc krustā sišanas, bet pagāniem tie ir pavasara saulgrieži, kad diena sāk savu uzvaras gājienu pār nakti.

Jaunsargu izturības pārgājiens uz Īles nacionālo partizānu bunkuru (07.03.2017.)

80 jaunsargi nostiprināja mācību gadā iegūtās teorētiskās zināšanas, praktiskās iemaņas un fizisko sagatavotību 64 kilometru pārgājienā uz Īles nacionālo partizānu bunkuru divu dienu laikā.

Auces novads - sportisks novads (21.02.2017.)

Sports Auces novadā ar katru gadu ieņem aizvien svarīgāku lomu jauniešu ikdienā. Tradicionāli Auces vidusskolā notika volejbola sacensības starp novadiem Zemgalē. Piedalījās 4 zēnu un 6 meiteņu komandas no Augstkalnes, Amatu vidusskolas, Bēnes un Auces.

Auces novada Pieaugušo izglītības un informācijas centrā rīko kursus bezdarbniekiem un dzīvei noderīgas zināšanas var iegūt jebkurš vietējais iedzīvotājs (20.02.2017.)

Aucē jau piecpadsmito gadu darbojas Pieaugušo izglītības un informācijas centrs, kurā papildizglītību daudzās dzīvei noderīgās jomās var apgūt jebkurš aucenieks. Īpaši kursi šajā centrā tiek rīkoti bezdarbniekiem un daudzi no viņiem tieši pēc šo apmācību noslēguma ir ieguvuši profesiju, kā arī atraduši pastāvīgu darbu.

Pirmsskolas izglītības iestāde “Rūķīši” svin 40 gadu jubileju (08.02.2017.)

Ar sirsnīgām dziesmām, dejām un priekšnesumiem esošo un bijušo audzēkņu izpildījumā izskanēja pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķīši" 40. jubilejas koncerts.

Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Novadnieki” svin 10 gadu jubileju (25.01.2017.)

Bēnes Tautas namā deju kolektīvs „Novadnieki” kopā ar saviem skatītājiem un draugiem svinēja 10 gadu jubileju. Deju koncerts aizritēja spraigos un intensīvos soļos, izrādot mīlestību pret deju.

Lielaucē atzīmē barikāžu 26. gadskārtu (24.01.2017.)

Pagājušā gadsimtā piedzīvotās pārmaiņas ietekmējušas ne vienu vien valsti pasaulē, arī Latviju. Latvieši devās pierādīt brīvības nozīmīgumu, par ieročiem izmantojot stipro gribu, spēku un mīlestību pret valsti. Lielauces Tautas namā atzīmēja barikāžu atceres dienu, kā arī pieminēja 35 dalībniekus no Lielauces.
Auces novada pašvaldība, Jelgavas iela 1, Auce, Auces nov., LV 3708
tālrunis: 63745280; 25433649, e-pasts:
Vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.