LV
RU
EN




Pasākumi un notikumi
Šobrīd nav neviena ieraksta!
Šodien vārda diena: Agija, Aldonis
< Aprīlis 2020 >
P O T C Pk S Sv
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

2015. gads

Auces novadā sveic labākos novada iedzīvotājus (23.11.2015.)

Auces novadā šogad ar naudas balvām un goda diplomu tika sveikti 6 novada labākie, aktīvākie un nozīmīgu darbu novada attīstībā ieguldījušie cilvēki.

Vītiņu pagastā pieaug gan labklājības līmenis, gan ceļu infrastruktūras kvalitāte (30.10.2015.)

Vītiņu pagasts ir viens no tiem pagastiem Auces novadā, kas robežojas gan ar citiem novada, gan kaimiņzemes – Lietuvas pagastiem. Lai atvieglotu un padarītu ērtāku iedzīvotāju pārvietošanos starp abām valstīm, ar Eiropas Savienības atbalstu pabeigti vērienīgi infrastruktūras darbi ceļa posmā no Auces līdz pat Lietuvas robežai.

Vecaucnieki apmāca topošos lauksaimniekus (23.10.2015.)

Vecauces pagasts ir viens no sešiem Auces novadā – pagasts, kura teritorijā atrodas Vecauces pils un bijusī muižas teritorija. Pagasts, no kura savulaik cēlusies arī Auces pilsēta, bet šobrīd – pagasts, kurā praktiskās apmācības notiek pilnīgi visiem Latvijas Lauksaimniecības Universitātes 1. kursa studentiem.

Skolotāju dienā sumina ilggadējos Auces novada pedagogus. (05.11.2015

Katru gadu 5. oktobrī visā pasaulē tiek atzīmēta skolotāju diena. Diena, kad sveicam savus mīļākos pedagogus, kad atceramies visus tos, kuri ir mūs izglītojuši un audzinājuši skolā. Aucē skolotāju dienā tika īpaši sumināti tie novada pedagogi, kuri šim darbam ir veltījuši 25, 30, 35 un pat 40 sava mūža gadus.

07.10.2015. Auces vidusskolā notika "Skolas diena 2015"

Velobraukšanas entuziastes apceļo Auces novada Īles pagastu (08.10.2015.)

Aizvadītajā sestdienā notika kārtējais Auces novada tūrisma informācijas centra rīkotais velobrauciens. Tā mērķis šajā reizē bija iepazīšanās ar Īles pagastu un tā skaistākajiem tūrisma apskates objektiem.

Tauru skaņās kad viļņojas gaiss – aucenieki svin 20. novada svētkus (30.07.2015.)

Aucenieki aizvadītajā nedēļas nogalē svinēja novada svētkus – un darīja to ar vērienu, jo gan Auces pilsētas un novada svētki, gan arī to ietvaros notiekošais Gunāra Ordelovska pūtēju orķestru salidojums šogad bija jubilejas - 20-tie.
Trīs dienu garumā mazo pilsētiņu Lietuvas pierobežā pieskandināja pūšamo orķestru skaņas, kā arī dažādu tautu dejas un dziesmas, darbojās bērnu atrakciju laukums, bet vakaros pilsētas estrādē aucenieki un svētku viesi varēja izlocīt kājas gan disko ritmu, gan tautā iecienītu popmūzikas izpildītāju dziesmu pavadījumā.

Ukri - mazs pagasts Lietuvas pierobežā, kas nākotnē raugās ar optimismu (23.07.2015.)

Auces novada Ukru pagasts ir viens no mazākajiem Latvijā, un arī iedzīvotāju tajā nav daudz – labi ja četri simti. Daudzas lauku viensētas, kā arī dzīvokļi pagasta centrā šobrīd ir pamesti un to iemītnieki aizceļojuši uz citām Latvijas vietām vai pat ārzemēm, taču palikušie nākotnē raugās ar optimismu.

Aucē - pašiem savi, starptautiski skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki (16.07.2015.)

Laikā, kad Rīgā notika Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētki, uz nometni Auces vidusskolā bija pulcējušies jaunieši no piecām valstīm. Nometnes noslēgumā skolas zālē notika koncerts, kuru tā rīkotāji bija nosaukuši par mazajiem dziesmu un deju svētkiem.

Auces vidusskolas absolventi pulcējas uz jubilejas - 70. salidojumu (05.06.2015.)

Pavasaris skolās ir eksāmenu un izlaidumu laiks, kā arī laiks, kad uz salidojumiem pulcējas bijušie absolventi. Un ja vēl salidojums trāpās ar jubilejas piegaršu, tas ir īpašs notikums gan bijušajiem un esošajiem pedagogiem, gan arī viņu audzēkņiem – gan tiem, kuri skolu beiguši tikai pirms gada, gan arī tiem pusmūža ļaudīm, kuriem pašu bērni jau mācās vai pat ir absolvējuši šo pašu mācību iestādi. Un šopavasar jubilejas – septiņdesmitais – salidojums tika rīkots Auces vidusskolā.

Tautiskā deja vieno paaudzes un novadus (27.05.2015.)

Tautiskā deja ir vienojusi latviešus cauri gadsimtiem, un ne vienā vien novadā tautu dejas tradīcijas joprojām ieņem svarīgu vietu kultūras dzīvē. Auces novadā darbojas vairāki tautisko deju kolektīvi, turklāt par novada tradīciju jau vairākus gadus kļuvis pavasarī rīkot lielkoncertu, aicinot dejotājus arī no kaimiņu novadiem.

Auces PII „Pīlādzītim” - 70 (04.05.2015.)

Tālajā 1945.gada 1.jūnijā kā atbalsts strādājošiem vecākiem Aucē savu darbību uzsāka pirmais bērnudārzs. Šogad pirmsskolas izglītības iestāde „Pīlādzītis” atzīmēja jau 70-to pastāvēšanas gadadienu. Jāatzīmē - tas arīdzan ir viens no vecākajiem bērnudārziem Latvijā.

Auces novadnieki piedalās Lielajā talkā (28.04.2015.)

Ar vēlējumu „Veiksmi darbā!” Auces novada aktīvākie iedzīvotāji sāk Lielās talkas darbus. Novada teritorijā tika organizētas 9 talkas, līdz ar to katrs interesents savai līdzdalībai varēja izvēlēties tīkamāko objektu.

Mazo vokālistu konkurss „Cālis" - iespēja attīstīt talantu (14.04.2015.)

Lai veicinātu bērnu muzikālo spēju attīstību, Auces novada Kultūras centrā notika mazo vokālistu konkurss "Cālis 2015". Pasākums guva jauno vokālistu, viņu vecāku un vecvecāku atsaucību.

Atklāj izstādi un spēlē galveno lomu vienlaicīgi (14.04.2015.)

Teātra māksla un dziedāšana ir Vilmas sirdslieta jau no bērnības, tāpēc visas lomas ir ļoti mīļas, bet vislielāko gandarījumu sniedz tikšanās prieks ar cilvēkiem.

Aucē uzstājas talantīgākie jaunie čellisti (10.03.2015.)

Auces pilsēta ir vienīgā Latvijā, kas ik gadu martā atzīmē savu vārda dienu. Šogad iedzīvotāji svētkos saņēma īpašu dāvanu – Čellu svētkus. Apsveikt auceniekus ieradušies bija gan Zemgales gan Kurzemes reģionu jaunie mūziķi, kā arī jau starptautisku ievērību guvušais instrumentālais trio „Art-i-Shock”.

Bēnes Mūzikas un mākslas skolas skolēni piedalās Latvijas un starptautiska mēroga konkursos (02.03.2015.)

Ienākot Bēnes Mūzikas un mākslas skolā, var redzēt košas fotogrāfijas un zīmējumus, kā arī dzirdēt skanīgas melodijas un tieši bērni paši ir radošo gleznu autori, kā arī visdažādāko skaņdarbu izpildītāji.

„Māriņa” sniedz atbalstu Auces novada bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām (27.02.2015.)

Auces novada ļaudis ar lielu cieņu un apbrīnu uzlūko biedrību “Māriņa”, kas jau divdesmit gadus sniedz atbalstu novada bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām, kā arī ir gatava palīdzēt ikvienam novada bērnam, kam ir veselības problēmas.

Auces novads aicina viesus gan vasarā, gan ziemā (05.02.2015.)

Salīdzinot ar 2013. gadu, pērn Auces novada tūrisma un informācijas centrā iegriezušies aptuveni par diviem simtiem vairāk apmeklētāju, un tūrisma joma novadā turpina attīstīties.
Šeit dzīvo tikai nedaudz vairāk nekā 8 000 iedzīvotāju, tomēr Auces novads pamatoti lepojas ar neskaitāmiem saistošiem apskates objektiem un atpūtas iespējām, ļaujot ieraudzīt Latviju no vēl neierasta skatu punkta.

Lielaucē pieminēja O.Kalpaka bataljona pirmo nozīmīgo kauju (16.01.2015.)

Par sociālo dzīvojamo māju Lielaucē (21.01.2015.)

Lielaucē iedzīvotājiem uzlabojušies dzīves apstākļi (15.01.2015.)

Auces novada Lielauces pagasta pārvaldes vadītājs Guntis Bergmanis izrāda pērn īstenoto ūdensaimniecības projektu, kura ietvaros ciemā sakārtota kanalizācijas un ūdens apgādes sistēma.

Bēnes vidusskolā godina centīgāko skolēnu vecākus (14.01.2015.)

Reizi gadā - šogad 09.01.2015. - Auces novada Bēnes vidusskolā notiek pasākums “Roku rokā”, kurā čaklākie skolēni kopā ar vecākiem dodas uz mācību iestādi.
Pasākumā skolas direktors izsaka pateicību skolēnu vecākiem, kuru bērniem pirmajā semestrī vidējā atzīme sasniedz vismaz septiņas balles.
Vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.