LV
RU
EN




Pasākumi un notikumi
Šobrīd nav neviena ieraksta!
Šodien vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
< Aprīlis 2020 >
P O T C Pk S Sv
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Vēsture

Nedaudz par Auces pilsētas kultūras centru pirms 54 gadiem

Auces kultūras namu sāka būvēt 1952.gadā. Tolaik celtniecības darbus vadīja E. Gailis. Sākumā Auces pilsētas vadībai bija doma celt kultūras namu vietā, kur tagad atrodas ūdens tornis, pēc tāda pat projekta, kāds bija jau uzcelts Ilūkstē. Vēlāk tomēr pārdomāja, jo tā ir pilsētas nomale, un vienojās, ka cels uz nodegušā vecā nama sienām.

Kultūras nama arhitekts ir Reinfelds, tolaik labākais latviešu arhitekts. Būvdarbus veica ar sentēvu metodēm, bija tikai viena rokas vinča un javas maisītājs. Darbus veica Rīgas uzņēmumi, bet talkās piedalījās arī Vecauces celtnieki.

Tajos laikos bija pieņemts atklāšanas pasākumus pieskaņot lieliem valsts svētkiem, arī kultūras namu bija plānots atklāt uz Novembra svētkiem, bet tā kā darbi aizkavējās par mēnesi, tad atklāja Konstitūcijas dienā – 1953.gada 5. decembrī. Atklāšana bija vērienīga, ar svarīgu valsts amatpersonu piedalīšanos, apbalvojumu pasniegšanu un slavenu mākslinieku koncertu.


Auces teātris (Māris Druva)

2008.-2010. laika posmā darbojās Auces teātris - projektu teātris, kurš bija saistīts ar Māra Druvas organizētajiem un režisētajiem pasākumiem.

Auces teātra aizsākums bija „Andreja Eglīša Dzejas svētki” 2008. gada septembrī, kad Auces kultūras centrā notika dzejas lasījumu konkurss, kurā piedalījās Latvijas vidusskolu audzēkņi no Dagdas, Preiļiem, Valmieras, Dobeles, Talsiem, Saldus, Brocēniem, Pumpuriem un Auces. Konkursa žūrijas priekšsēdētājs bija Eiropas Parlamenta deputāts Guntars Krasts, kuram pateicoties visi konkursanti 2009. gada martā devās ekskursijā uz Briseli, kā arī sniedza koncertu Eiropas Parlamenta Latvijas pārstāvniecībā Briselē.
Auces teātra producētie otrie Andreja Eglīša Dzejas svētki: "Andreja Eglīts un Ojārs Vācietis" Dzejas svētku fināla skate - konkurss notika 2009. gada 6. novembrī  Rīgas 3. ģimnāzijas zālē. Katrs finālists runāja vienu Andreja Eglīša dzejoli, vienu Ojāra Vācieša dzejoli un vienu pats savu dzejoli vai savas skolasbiedru dzejoli.
Pēc skates - konkursa notika atklāts mēģinājums izrādei "Dievs, Tava zeme deg!".
Trešie Andreja Eglīša Dzejas svētki: „Andrejs Eglītis un Imants Ziedonis”. Fināls notika 2010. gada septembrī Rīgas pilsētas 3. ģimnāzijā, bet atlases kārtas notika Preiļos, Balvos (9. aprīlis), Talsos (26. februāris) un Aucē (5. marts). 1. un 2. Andreja Eglīša Dzejas svētku dalībnieki tika aicināti uzstāties ārpus konkursa un piedalīties žūrijas darbā.

Auces teātris organizēja arī festivālu „Vislatvijas dienas Māriem”. Vislatvijas Māru koris diriģenta Māra Sirmā vadībā pulcējās Rīgā Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” zālē, kā rezultātā tika nolemts dibināt Māru klubu un tikties katra mēneša 22. datumā.
2009.g. 22.septembrī notika Antona Čehova skatuves „Kaijas” atklāšana radošajā mājā „Putni”.
2010. gada 11.septembrī Vislatvijas Māru dienu ietvaros notika filmproves Antona Čehova "Kaijai".
Vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.