LV
RU
EN




Pasākumi un notikumi
Šobrīd nav neviena ieraksta!
Šodien vārda diena: Jāzeps, Juzefa
< Marts 2024 >
P O T C Pk S Sv
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Senioru deju kopa „Randiņš”

Vadītāja - Ināra Rumba
 
Senioru deju kopa “Randiņš” ir dibināta 2004. gadā. Kolektīva dibinātāja un pirmā vadītāja - Lauma Zeltiņa. Kopš 2011. gada kolektīvu vada Ināra Rumba.
 
Dejoša – tas ir prieks un bauda. Ja tā nav – tā ir vienkārši fizkultūra. Visām gaviļniecēm ļoti patīk dejot! Kāpēc? Jo viņas ir atradušas vienu no visīsākajiem ceļiem uz laimi, kas ir dejošana.  “Randiņa” dāmas necenšas dejot labāk par citiem. Viņas cenšas dejot labāk par sevi.
 
Kolektīva darbības pirmā septiņgade ir koncertu, uzstāšanos un izbraukumu pilna. Zemgales sadancis Elejā, Rožu balle Tukumā, senioru deju festivāls Dzintaros, Saldais medus piliens Saldū, festivāls “Kūrmājas mistērijas” Ventspilī, Vīna svētki Sabilē, Zvejnieku svētki Pāvilostā, “Vizbuļu putenis” Ogrē, senioru sadancis Daugavpilī, Aglonā, labdarības koncerti Jelgavā, Aucē, Tērvetē.
 
Īpaša lappuse kolektīva vēsturē ir tā pirmās vadītājas Laumas Zeltiņas izlolotais deju festivāls “Madarās, baltajās madarās”. Tas pulcējis ap 10 kolektīvu no dažādiem Latvijas novadiem, sagādājis dalībniekiem jaukus brīžus un ļāvis iepazīt Auces viesmīlību un sakoptību. “Randiņu” silda sirsnīga draudzība ar vairākiem kolektīviem ārpus Latvijas robežām - Lietuvā, Igaunijā, Norvēģijā, Vācijā, kur sniegti koncerti un bagātināts deju repertuārs. Kopš 2014. gada festivāls “Madarās, baltajās madarās” ir izskanējis plašāk, un Auces vārds kļūst zināms sadraudzības senioru deju kopu dejotājiem ārzemēs.
 
Pēc labi padarīta darba kolektīvs prot arī atpūsties, iepazīstot daudz interesantu vietu Igaunijā, Polijā, Lietuvā, Vācijā, Slovākijā.
 
Kolektīvs, atskatoties uz 15 ar deju un prieku piepildītiem gadiem, izdejojot valšus, tango u.c. dejas, Auces novada Kultūras centra koncertā “Valsis mūža garumā” 2019. gada 23. novembrī godam nosvinēja savu 15 gadu jubileju. Tā tika svinēta kuplā draugu pulkā kopā ar vairākiem sadraudzības deju kolektīviem no Bikstiem, Lielauces, Brocēniem, Tukuma, Salaspils, Bauskas, Lietuvas un Igaunijas.
 
Kolektīva moto “Mēs esam laimīgi, jo pilnvērtīgi izmantojam savas iespējas, pilnveidojam sevi, apgūstot jauno un sevi apliecinot”.

Bērnu un jauniešu deju kolektīvs „Saulīte”

Vadītājs - Henrijs Muzikants

Deju kolektīvu „Saulīte” 1994. gadā izveidoja un ilgstoši vadīja Aiga Muzikante. Tolaik bērnu deju kopa “Saulīte” sāka “spīguļot” 1994. gada Auces kultūras namā. Pirmie dejotāji bija 34 Vecauces sākumskolas skolēni. Jau nākamajā sezonā kolektīvam pievienojās 30 bērni no Auces vidusskolas pirmajām klasēm. 1995. gadā “Saulīte” rīkoja savu pirmo sadraudzības koncertu “Auces sadancis” un uzņēma draugus no Bauskas, Jelgavas un Dobeles.   

Savā pastāvēšanas vesturē kolektīvs vienmēr ir bijis starp labākajiem Auces un Dobeles novada deju kolektīviem. Tas ir piedalījies visos Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos. Katru gadu deju kolektīvs piedalās valsts un reģionāla mēroga skatēs, Auces novada Kultūras centra un citu kultūras pasākumu organizatoru koncertos. Iegūstot jaunu pieredzi un iespaidus visam mūžam, dejotāji ir piedalījušies arī starptautiskajos deju festivālos un priecējuši skatītājus Ungārijā, Vācijā, Čehijā, Slovākijā.
 
Deju kolektīvā ir uzņemti bērni, jau sākot no trīs gadu vecuma, laika gaitā veidotas pirmsskolas un visu vecumu bērnu un jauniešu klašu grupas. Pašreiz kolektīvā darbojas trīs - pirmsskolas, 3.-6. un 10.-12. klases vecuma grupas. Liela daļa kolektīva dejotāju dejot iesākuši vēl kā bērnudārzu audzēkņi, turpinājuši dejot skolas laikā, pēc skolas, beidzot savas dejotāju gaitas „Saulītē”, turpinājuši dejot citos kolektīvos. Paaudze nomainījusi paaudzi, kādreizējie “Saulītes” dejotāji kļuvuši vecāki saviem bērniem, izauguši par krietniem cilvēkiem, daži pat kļuvuši par horeogrāfiem un deju kolektīvu vadītājiem.

Kopš 2015. gada septembra deju kolektīvu vada Henrijs Muzikants, rūpējoties, ka kolektīvam ir ne tikai spēcīgas saknes, bet arī stabils un mērķtiecīgs turpinājums. 2019.gada 30. novembrī ar krāsainu un jauneklīgas enerģijas piepildītu koncertu “Mēs” kopā ar sadraudzības deju kolketīviem godam nosvinēta “Saulītes” 25 gadu jubileja.

Dejotāju saime ir kas īpašs, un to vislabāk saprot tikai tie, kas ar to ir “saslimuši”! 

Vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.