otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Tauru skaņās kad viļņojās gaiss

 22.aprīļa pēcpusdienā bibliotēkā notika kārtējā sarunu pēcpusdiena. Šoreiz sarunu un atmiņu temats bija Auces svētki kādreiz un tagad.

Arnolds Sabulis pēc Vācijā redzētiem pilsētu svētkiem reiz esot teicis: ``Ja man būtu iespēja, es visu Auci aizvestu uz turieni. Lai redz, kāda tā brīvā pasaule ir!``. Visu Auci Arnolds protams uz ārzemēm neaizveda, bet viņš atveda svētkus uz Auci.

Gadu gaitā svētki ir mainījušies, bet atmiņas par svētku pirmo desmitgadi uz visiem laikiem saglabājušies šos svētkus piedzīvojušo sirdīs un atmiņās.

Bijām sagatavojušas iepriekšējo gadu periodisko izdevumu apskatu un fotogrāfiju apkopojumu par Auces svētkiem un Pūtēju orķestru festivāla notikumiem no 1996.gada līdz mūsdienām.

Ar saviem atmiņu stāstiem un fotogrāfijām par 2001.gada svētku režisēšanu un organizēšanu dalījās Māris Druva. Skaistu fotoalbumu par Auces svētkiem gadu gaitā izgatavojusi un visiem sanākušajiem parādīja vienmēr radošā Rita Bričkus.

Pēcpusdiena turpinājās sarunās pie kafijas tases.

Paldies visiem, kas nenobijās no sniegiem un nepavasarīgajiem laika apstākļiem!

Uz tikšanos!





piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Mirklis dabā...

 

Neaprakstāms skaistums un dabas spēks!

Māris Kreicbergs mežā pavada vairākas stundas diennaktī un iemūžina to, ko neredzam mēs citi.

------

Aprīlī un maijā mums dota iespēja Auces pilsētas bibliotēkas izstāžu telpā iekārtotajā izstādē ``Mirklis dabā … Dzīvnieki`` apskatīt mazmazītiņu daļu no viņa brīnišķīgajām dabas fotogrāfijām.

------

Nāciet paši un ņemiet līdzi arī bērnus! Jo kur gan vēl būs iespēja, ielūkoties acīs staltradzim briedim vai būt par liecinieku lapsiņu ``bučai``?

Tikšanās vieta - bibliotēka

 

18.aprīļa pēcpusdienā sadarbībā ar Auces pensionāru biedrību bibliotēkā notika tematiska pēcpusdiena ``Tikšanās vieta - bibliotēka``.

Iepazīstinājām sanākušos ar bibliotēkas sniegto pakalpojumu klāstu, pastāstījām par bibliotēkā pieejamajām datu bāzēm un Autorizētā lietotāja priekšrocībām. Tika suminātas biedrības biedres, kuras ir čaklas lasītājas Auces pilsētas bibliotēkā. Brigita Pētersone bija sagatavojusi stāstu par savā dzīvē nozīmīgām grāmatām un lasīšanu.  

Pasākuma apmeklētāji tika iepazīstināti ar Pieaugušo nodaļas izkārtojumu, apciemoja arī Bērnu literatūras nodaļu un ar interesi apskatīja Novadpētniecības telpas ekspozīciju.

Paldies Auces pensionāru biedrībai par ieinteresētību, atsaucību un skaistajiem pavasara ziediem! Uz tikšanos citos pasākumos!






otrdiena, 2024. gada 26. marts

Lasītprieks

 25.marta pēcpusdienā uz kārtējo sarunu un atmiņu pēcpusdienu bibliotēkā pulcējās grāmatu lasītāji, jo šoreiz sarunu temats bija pirmās bērnības grāmatas un lasīšanas pieredze agrāk un tagad.

Bija interesanti klausīties dažādos bērnības lasīšanas pieredzes stāstus un pašķirstīt sarunas dalībnieču bērnības mīļākās grāmatas: ``Bukurags``,  ``Pasaka par Diegabiksi``, ``Īkstīte``, ``Noslēpumainais atradums`` un citas. Lai gan esam tik dažādi, ikvienā stāstā varēja saklausīt ko pazīstamu un bērnībā sajustu. Pirmās grāmatas priekšā lasījuši vectēvi, vecmāmiņas un mammas, kāds cītīgi bokšķerēt mācījies pats, lai pa vidu tolaik uzticētajiem darbiņiem varētu izlasīt arī kādu grāmatu. Pat ja lasīšana notikusi vakarā zem segas ar kabatas lukturīti.

Paldies teicām pagājušā gada čaklākajiem lasītājiem, no kuriem uz pasākumu bija ieradušās divas dāmas - Baiba Freiberga un Lūcija Brigzna. Pārējie savas pateicības veltes varēs saņemt nākamajos bibliotēkas apmeklējumos.

Paldies sakām Ģirtam Salmgriezim, pateicoties kuram katrs 2023.gada čaklais lasītājs dāvanā saņēma Ģirta grāmatu ``Briseles pastkartes``.

Uz tikšanos nākamajā sarunu pēcpusdienā jau aprīlī!





otrdiena, 2024. gada 20. februāris

 Pirms apmēram gada, mainot Auces pilsētas bibliotēkas telpu izkārtojumu, mums radās iespēja, iekārtot atsevišķu telpu bibliotēkas novadpētniecības vajadzībām. Pēdējā gada laikā sakārtoti jau esošie materiāli un daudz strādāts pie vēl nezināmas un aizmirstas Auces vēsturiskās informācijas meklēšanas.

Martā atzīmējam mūsu pilsētiņas vārda dienu, tādēļ šis ir brīnišķīgs laiks, lai interesentu acīm atvērtu Novadpētniecības telpu. Teju katru nedēļu jau zināmie fakti papildinās ar kaut ko jaunu, aizmirstu un nezināmu, līdz ar to arī telpā iekārtotā ekspozīcija nepārtraukti mainās.

Protams, ka novadpētniecības materiāli bibliotēkā ir pieejami un apskatāmi katru dienu, bet marta mēneša otrdienās laikā no 10.00 līdz 14.00 piedāvājam doties nelielā ``vēstures pastaigā`` un apskatīt telpas ekspozīciju kopā ar Auces pilsētas bibliotēkas novadpētnieces Baibas stāstījumu un skaidrojumiem.