23.4.24

Mazulīšu rīts bibliotēkā

 23.aprīļa rītā uz tikšanos bibliotēkā bijām aicinājušas mazulīšus, kuri vēl neapmeklē bērnudārzu. Neraugoties uz dziļajiem sniegiem un ne pārāk tīkamajiem laika apstākļiem, uz Mazulīšu rītu bibliotēkā atnāca vairāki bērni.

Actiņām zibot un kājiņām dipot, pašķirstījām cietlapu un citas mazuļiem adresētas  grāmatiņas, iepazināmies ar bibliotēkā ``dzīvojošajām`` rotaļlietām un komunicējām savstarpēji - gan lielie, gan mazie. 😊

Mums bija liels prieks par mazajiem, aktīvajiem ciemiņiem.

Paldies! Gaidīsim Jūs bibliotēkā atkal!



4.4.24

Jaunas grāmatas

 📖Bērnu literatūras nodaļas plaukti papildināti ar jaunām un interesantām grāmatām.

Šoreiz tie ir stāsti par Kociņvīru un Supertārpu, par mīlestību meklējošo Mizgrauzi un Dogmenu, par to, kā kļūt par labo feju un jauna sērija par zombijmeitenīti Mortīni. Grāmatu plaukts papildināts ar diviem grafiskiem stāstiem: Nīla Geimena romānu ``Koralīna`` un franču autoru darbu ``Katrīnas karš``.

Papildināts arī cietlapu lodziņgrāmatu piedāvājums, uzziņu izdevumu klāsts mazajiem lasītājiem. Turpmāk bibliotēkā būs atrodama recepšu grāmata bērniem, kurā ar interesantām receptēm šoreiz iepazīstina iemīļotā varone Kika Mika. Un tas vēl arī nav viss...

Nāc, izvēlies un lasi!




3.4.24

 

23.aprīlī plkst. 10.00 atkal aicināsim uz tikšanos 2 un 3 gadus vecus bērniņus, kuri vēl neapmeklē bērnudārzus, un viņu māmiņas uz Mazulīšu rītu bibliotēkā.

Nevienā vecumā nav par agru vai vēlu iepazīties ar bibliotēku un tās piedāvājumiem. Šī būs iespēja pirmo reizi iepazīties ar brīnišķīgo pasauli, kas atrodama pie mums – bibliotēkā. Mazulīši varēs pašķirstīt cietlapu grāmatiņas un draudzēties ar citiem mazuļiem, bet māmiņām būs iespēja satikties, parunāties un padalīties pieredzē ar citām mazuļu māmiņām


26.3.24

Bibliotekārais rīts

🐰26.martā uz bibliotekāro rītu bija atnākuši Auces PII "Pīlādzītis"``Odziņu`` grupas audzēkņi.

Šoreiz parunājāmies par pavasara vēstnešiem, kalendāra mēnešiem un svētkiem, apskatot grāmatas, pasakas un dzejoļus, kuru nosaukumos minēts vārds `pavasaris`.

Kopā izlasījām interesanto Lūcijas Strautas grāmatu ``Ola, kura negribēja krāsoties`` un aplūkojām grāmatas krāšņās ilustrācijas.

Arī bērniem bija uzdevums, pašiem izlasīt Milijas Jākobsones pasaku ``Ceļā pie zaķa``, kurā daļa vārdu aizstāta ar zīmējumiem. Mazajiem lasītājiem veicās labi un varam droši teikt, ka vairākiem no viņiem grāmatu lasīšana, skolas gaitas uzsākot, lielas grūtības neradīs.

Pēc tam katram šodienas ciemiņam bija iespēja meklēt, atrast un uz mājām līdzi paņemt kādu no lasītavas plauktos paslēptajiem Lieldienu zaķīšiem – grāmatzīmēm.

Paldies ciemiņiem par pašu izveidoto dāvaniņu, zinātkāri un interesi!

Uz tikšanos nākamreiz!







29.2.24

Kad internetu lieto tu, atceries par drošību!

Uz nodarbību ``Atceries par drošību internetā`` ceturtdienas rītā bija ieradušies PII Pīlādzītis ``Odziņu`` grupas bērni un skolotājas.

Ar Ričija Rū dziesmiņas noklausīšanos, spēļu un dažādu uzdevumu palīdzību mācījāmies, kas ir internets, kādas ierīces nepieciešamas, lai darbotos internetā, no kā internetā jāuzmanās un kas ir pieklājība internetā. Spēlējot spēles atkārtojām, kur var  un kur labāk nelietot viedierīces un kā atšķirt patiesību no izdomājumiem.

Bērniem uzdevumu veikšana lielas grūtības nesagādāja, un visi bija godam pelnījuši nobeigumā saņemt ``Tet skoliņas`` diplomus, kā drošāka interneta lietotāji.

Šie bērni interneta vidē tagad būs daudz zinošāki un varēs pamācīt arī pārējos ģimenes locekļus.

#tetdrošībasskoliņa #medijpratībapirmsskolai #digitālādrošība





23.2.24

Jaunas grāmatas

 Klāt priecīgais brīdis, kad Bērnu literatūras nodaļas plaukti papildināti ar jaunām, košām un interesantām grāmatām. Šoreiz ir gan stāsti par Bingu un Ķepu patruļas komandu, par pūķīti Kokosriekstu un mazo mīlīgo Molli, par Puksīti un vecmāmiņu, kura pārvērtās par kucēnu, par Gregu un klanu suņiem, par daudziem jo daudziem jau zināmiem un jauniem grāmatu varoņiem. Papildināts arī cietlapu lodziņgrāmatu piedāvājums mazulīšiem un enciklopēdisko izdevumu klāsts zinātkārajiem bērniem.

Nāc, izvēlies un lasi!