29.2.24

Kad internetu lieto tu, atceries par drošību!

Uz nodarbību ``Atceries par drošību internetā`` ceturtdienas rītā bija ieradušies PII Pīlādzītis ``Odziņu`` grupas bērni un skolotājas.

Ar Ričija Rū dziesmiņas noklausīšanos, spēļu un dažādu uzdevumu palīdzību mācījāmies, kas ir internets, kādas ierīces nepieciešamas, lai darbotos internetā, no kā internetā jāuzmanās un kas ir pieklājība internetā. Spēlējot spēles atkārtojām, kur var  un kur labāk nelietot viedierīces un kā atšķirt patiesību no izdomājumiem.

Bērniem uzdevumu veikšana lielas grūtības nesagādāja, un visi bija godam pelnījuši nobeigumā saņemt ``Tet skoliņas`` diplomus, kā drošāka interneta lietotāji.

Šie bērni interneta vidē tagad būs daudz zinošāki un varēs pamācīt arī pārējos ģimenes locekļus.

#tetdrošībasskoliņa #medijpratībapirmsskolai #digitālādrošība





23.2.24

Jaunas grāmatas

 Klāt priecīgais brīdis, kad Bērnu literatūras nodaļas plaukti papildināti ar jaunām, košām un interesantām grāmatām. Šoreiz ir gan stāsti par Bingu un Ķepu patruļas komandu, par pūķīti Kokosriekstu un mazo mīlīgo Molli, par Puksīti un vecmāmiņu, kura pārvērtās par kucēnu, par Gregu un klanu suņiem, par daudziem jo daudziem jau zināmiem un jauniem grāmatu varoņiem. Papildināts arī cietlapu lodziņgrāmatu piedāvājums mazulīšiem un enciklopēdisko izdevumu klāsts zinātkārajiem bērniem.

Nāc, izvēlies un lasi!







20.2.24

Mūžs kā pasaka

 Šodien uz bibliotekāro stundu ``Mūžs kā pasaka`` bija atnākuši PII ``Vecauce`` 6-7 gadīgo grupiņas ``Rūķīši`` bērni un viņu audzinātājas.

Bērni noklausījās bibliotekāres stāstījumu par grāmatu autores un ilustratores Margaritas Stārastes bagāto un interesanto dzīvi, ieklausījās un ieskatījās viņas radīto grāmatu varoņu piedzīvojumos.

Mazie rūķīši izmantoja iespēju iepazīties arī ar citām grāmatām bibliotēkas plauktos un apskatīja arī tekstilmozaīkas darbu izstādi ``Krāsainā pasaule``.

Paldies ciemiņiem par zinātkāri un nenogurdināmību!

Uz tikšanos bibliotēkā!




1.2.24

Margaritai Stārastei - 110

 

«Tik garš mūžs ir Dieva dāvana. Tā ir,» īsi pirms savas 100.dzimšanas dienas 2014.gadā teikusi leģendārā latviešu māksliniece un rakstniece Margarita Stāraste.

Ar mākslinieces zīmētajām krāsainajām un prieka pilnajām grāmatu ilustrācijām un mīļajām uz labiem darbiem mudinošajām pasakām izaugušas daudzas paaudzes. Arī mūsu bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas plauktos atrodamas vairākos desmitos skaitāmas Margaritas Stārastes sacerētās vai ilustrētās grāmatas.

Pieminot rakstnieci un mākslinieci 110. dzimšanas dienā, šomēnes Bērnu literatūras nodaļas  lasītavā apskatāma viņai veltīta grāmatu izstādīte.



18.1.24

Kāpēc laikam vajag laiku Pūķa gadā?

 

🍒 Šorīt Bērnu literatūras nodaļā uz bibliotekāro stundu ‘’Kāpēc laikam vajag laiku Pūķa gadā?’’ bija ieradušies Auces PII "Pīlādzītis"  Odziņu grupas bērni un audzinātājas.

Mērķis bija izzināt un saprast laika mērvienības, par kurām lasījām dzejoļus, minējām mīklas un pētījām grāmatas. Īpaša saruna šoreiz bija par grāmatām, kuru galvenais varonis ir pūķis. Iepazināmies ar šī gada simbolu pasakās un bērnu stāstos, enciklopēdijās un kinostāstos. Bērni ne tikai klausījās, bet arī paši aktīvi stāstīja par grāmatām un filmiņām, kurās satikuši šo mītisko radījumu.

Pēc tam kā vienmēr sekoja grāmatu skatīšanās un patstāvīga bibliotēkas iepazīšana, kas vienmēr, redzot bērnu neviltoto un patieso interesi par grāmatu pasauli, sagādā prieku bibliotekārēm.

Atvadoties vienojāmies par nākamo tikšanos februārī.

Paldies zinātkārajiem, gudrajiem bērniem un viņu audzinātājām!





17.1.24

Barikādēm -33

 


Stāvs pie stāva

zibsnis pie zibšņa,

acu skatiens spītīgs un ciets.

Tās nav rindas pēc gaļas,

bet daļas –

katram savā vēsturē būt!

 

Stāvs pie stāva,

zibsnis pie zibšņa,

atkal suņiem siekalas tek.

Mums pavēl – ar līkumu jāiet.

Un – neskaties apkārt,

un nedodies atpakaļ!

 

Stāvs pie stāva,

zibsnis pie zibšņa,

visdziļāk – kas nepateikts.

Jo šodien par visu augstāk

Māte Latvijas zvaigznes ceļ.

         Andris Slapiņš (1949-1991) – kinooperators, nošauts Rīgā, Bastejkalnā.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Barikāžu atceres nedēļā apmeklējot bibliotēku, pievērsiet uzmanību grāmatu izstādītei abonementā ``Mana zeme ir vērtība``!

3.1.24

GRĀMATU IZSTĀDES JANVĀRĪ

 

Jums šķiet, ka ziemā mežā visi guļ? Tā nebūt nav. Dzīva rosība notiek arī aukstākajā gadalaikā. Gan virs sniega, gan zem sniega kārtas.

Netici?

Apskati un palasi grāmatas, kuras atrodamas izstādē ''Kamēr mežā ziemas miegs'' Bērnu nodaļas lasītavā!

Bērnu literatūras nodaļas lasītavā valda pūķa drosme, gudrība un gars.

Pēc austrumu horoskopa 2024. ir Pūķa gads, tādēļ nenāks par ļaunu uzzināt ko vairāk par šo mītisko radījumu - kādi ir pūķu veidi, ko tie simbolizē un kādās interesantās grāmatās pūķis ir galvenais varonis.

Reti kurš bērns šodien nepazīst mazo pūķi Kokosriekstu. Par interesanto, zinātkāro pūķīti uzņemtas animācijas filmiņas un sarakstītas daudzas jo daudzas grāmatas.

Bērnu literatūras nodaļas abonementā, sagaidot Pūķa gadu, tās sakopotas vienviet grāmatu izstādītē.

Varbūt gribi kādu no tām izlasīt?